Reportage – Steg 2A Axel Håkansson

 

Vilken utbildning har du vart på?

Jag var i Västervik tidigare i sommar för stegutbildning 2a vilket verkligen var en spännande erfarenhet som ny domare för året.

Vilka mer var med på utbildningen?

Tillsammans med mig från JFDK åkte jag med Robert Noren och Abdulwadod Naser samt Magnus Appelberg och Mattias Jakobsson som instruktörer. Eftersom jag är ny så hade jag nästan aldrig haft kontakt med dem innan, så för mig blev det en helg fullproppad med massa ny kunskap och flera nya domarkamrater.

Vad gjorde ni på stegutbildningen?

Under de knappa fyra dagarna som kursen pågick dömde vi 8-9 matcher var, där huvudfokus låg på det nya 2-domarsystemet, men det fanns även ett regelprov samt en otroligt nyttig AD-praktik.

Under matcherna som oftast spelades på förmiddagarna så körde vi både 2- och 3-domarsystem, där vi alltid hade instruktörer på plats för att kunna ge oss viktig feedback om våra prestationer. Efter matcherna när vi hade samlats vid boendet så körde vi alltid matchgenomgång och vidare teori att ha med sig i framtiden.

Vad var så speciellt med att gå på utbildning?

Personligen så hade jag verkligen en jättebra helg med massa nya kunskaper och kontakter där jag kände en personlig utveckling mellan varje match. Alla de tips som gavs av instruktörerna gav verkligen resultat vilket gjorde det extremt kul att döma även om benen började bli sega mot slutet av helgen.

En otroligt viktig sak med helgen för mig som ny domare var alla nya kontakter som knöts, att få höra och resonera med andra domare kring olika idéer samt att få testa på att döma med fler domare och någonstans hitta sin egen stil i ett 2-domarsystem som var helt nytt för mig. Det intensiva matchandet och att bo samt äta gemensamt med övriga gruppen gjorde det verkligen till en riktigt bra upplevelse där vi började känna varandra ganska bra till slutet av helgen.

Det bästa med kursen?

Det bästa för mig med denna helg var nog att få det bekräftat att man är inne på rätt spår. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad när jag fick frågan om att åka med, men det är verkligen en jättebra chans att vidareutvecklas och visa vad man går för samt att ha en bra helg med massa nya ansikten.

Vad händer nu?

Nu framöver väntar några provmatcher i 6:an tillsammans med Abdulwadod och Robban för att fortsätta utvecklas samt att komma in i ett bra teamarbete.

 

Vi tackar Axel för att han tog sig tid att berätta om sin upplevelse på stegutbildningen och önskar honom lycka tíll under hösten!

Skriv ett inlägg

E-postadressen publiceras inte.