Intervju George

Geroge Jansizian avslutade årets Futsal-säsong på ett fint sätt, vi har valt att ställa ett par frågor till honom.

Futsal1

Line-up i bornsmatchen

 

Futsalsäsongen avslutades i helgen, med finalspel i Hammarö Arena, du dömde där uppe, hur gick det tycker du?
Jag inledde den första dagen med att vara 3:e domare i två semifinaler. Den första matchen var mellan Täby FK – IK Gauthiod (damer) och den andra mellan Göteborg Futsal Club – Falcao FC Stockholm, en tidig herrfinal mellan två skickliga lag. Det var en händelserik match, men jag tycker teamet tog hem matchen trots svåra bedömningar.

Efter genomgång med samtliga instruktörer och Elitcoachen blev vi tilldelade matcherna för dag 2, och givetvis blev jag extra laddad inför besked om att få kliva in från bänken och döma bronsmatchen mellan Spartak Örebro FC – Falcao FC. Jag fick även äran att vara timekeeper i finalmatchen mellan IFK Uddevalla – Göteborg Futsal Club och således vara en del av domarteamet. Bronsmatchen bjöd på en oförväntad matchbild med ett blixtsnabbt tempo och svåra matchbeslut. Givetvis fanns där punkter att förbättra, men i det stora hela är jag nöjd med vår insats.

Årets säsong var den första där både du och Jovan Krsmanovic var utsedda av domarkommittén till att ha ett EDF-märke (Elitdomare Futsal) på bröstet, hur kändes det?
Det är en härlig känsla att få titulera sig som elitdomare i Futsal och att vara bland dem första ifrån Småland som fått bära märket.

Vad tror du om din framtid som domare inom Futsal, och är Futsalen på rätt väg nu?
Futsal i Sverige har fortfarande en bra bit kvar för att matcha den internationella standarden. Vi har dock tagit extremt stora kliv på väldigt kort tid. SvFF har dessutom stora planer på gång som kommer få sporten att utvecklas ytterligare, målsättningen är bland annat att SFL södra och norra ska bli en tabell i framtiden.

Vad gäller min egna framtid har jag stora krav och förväntningar. För närvarande tillhör jag kategori 3 i elitdomargruppen, och hoppas snart kunna ta nästa steg till kategori 2. Målsättningen är att i framtiden bli FIFA-domare som kollegorna Fredric Nilholt och Igor Babovic.

Efter helgens Futsal-dömande så är det nu dags att sadla om till fotbollssäsongen, vad är målet för året?
Målet för i år är att etablera mig i div 3 som domare och hitta en hög lägsta nivå för att i framtiden kunna avancera. Vi har en rad framgångsrika assisterande domare i JFDK och jag hoppas att jag kan följa deras fotspår genom att testa vingarna i Div 1.

Vill du avslutningsvis säga något till de nya domarna i klubben, som också vill avancera i systemet?
Ha tålamod, visa engagemang, och var alltid väl förberedda oavsett om det är en fortbildning, en toppmatch eller en bottenmatch ni står inför! Alla domare gör misstag, så ta vara på den kompetensen som finns inom klubben och lär er av andra kollegors erfarenheter.

Futsal2

Snart dags för avspark

 

Vi tackar George för att han tog sig tid att svara på våra frågor och önskar honom lycka till med framtida uppdrag inom Futsaldömandet, men även inför den fotbollssäsong som väntar.