Regelträffen 23/1

I torsdags hade vi vår första träff för året, den årliga regelträffen. Nytt för i år var att den även gav närvaro. Ett stort antal medlemmar slöt upp vilket var uppskattat och vi hoppas så klart på ett lika stort antal även nästa träff.

Mötet inleddes med en kort information av ordförande Andreas och därefter fick årets nybörjare presentera sig innan regelblocket tog vid. Innan fikat var det ett teoretiskt block där vi gick igenom alla ändringar i regelboken, en del diskussioner uppstod vilket är bra och några frågor fick svar. Under era ordinarie fortbildningskurser framöver så får ni chansen att fråga era instruktörer om sådant som fortfarande är oklart samt att vi kommer ta upp detta som en punkt på de kommande träffarna i JFDK också. Allt för att ni ska komma så väl förberedda som möjligt till premiären. Efter fikat visade vi en del videoklipp på de nya reglerna och även med visst fokus på bedömningen av hands, detta för att ge er exempel på hur det ser ut i en matchsituation.

En annan nyhet som presenterades, och som det också kommer påminnas om på framtida träffar, är vårt införande av ”bötessystem” vad gäller återbud av seriematcher. Detta för att komma till bukt med det stora antalet återbud som var under förra året. Vår matchtillsättare hanterade 201 återbud under 2019 vilket är på tok för mycket. Detta kommer endast beröra ett fåtal av er, nämligen ni som lämnar merparten av alla återbud. Ni som däremot hjälper till och tar återbuden kommer efter säsong få dela på den summa som betalats in av de som lämnat återbud.

Att lämna återbud under seriespel kostar enligt nedan:

  • 0-2 matcher kostar 0kr
  • 3-5 matcher kostar 100kr/match
  • 6-10 matcher kostar 200kr/match
  • 11+ kostar 300kr/match

Vi hoppas att alla medlemmar väljer att dyka upp på nästa träff som är onsdagen den 19 februari, då kör vi ett nytt allmänt regelpass, gruppdiskussioner, tävling/utlottning och självklart fika. Hoppas vi syns då!

Skriv ett inlägg

E-postadressen publiceras inte.