Ligacupen – finalspel

I finalspelet för Ligacupen i klasserna U16, U17 och U19 representerades JFDK av Simon Butros och Axel Håkansson. Slutspelet gick av stapeln i Göteborg och Prioritet Serneke Arena. Här kommer en berättelse från deras två dagar i Göteborg.

Dag 1 – slutspel

Första dagen började med att vi mötes upp Kl. 11.00 på IKEA i Göteborg för gemensam lunch och en genomgång av slutspelet. En lunch som resulterade i att vi lärde känna varandra lite bättre än innan då alla i domarteamet inte träffats sedan tidigare. Alltid trevligt att träffa nya domarkollegor! Första matchen skulle blåsas igång kl. 14.00 inne på Prioritet Serneke Arena som är Göteborgs motsvarighet till Elmia, en mycket fin och trevlig arena. På plats får vi reda på att ett dussintals agenter sitter på läktaren för att scouta de talangfulla spelarna. Information som givetvis gör det viktigare för oss som ambassadörer för sporten att få spelarna att känna sig bekväma på spelplanen så att spelarna kan visa upp sina kvalitéer som spelare och kunna bjuda upp till fotbollsgodis. Men givetvis som representanter för JFDK och Småland håller vi fanan högt uppe, precis som vanligt.

 

Första matchen i semifinalen mellan Häcken – Brommapojkarna U17, börjar i ett mycket högt tempo, ett tempo som resulterar i en första halvlek med många tuffa kamper och farliga målchanser. Simon som var HD tillsammans med Stefan och Axel som agerade AD, sattes på prov redan från start men lyckades få matchen ditt teamet ville desto mer matchen gick. Om första halvlek var tempofylld var andra halvlek raka motsatsen från 1-1 i halvlek till 1-5 i sluttid blev den andra halvleken mer utav en promenad i parken med endast ett fåtal frisparkar och ett mycket lugnare spel.

 

Efter slutsignal gör sig teamet redo för nästa match som var nästa U17-semifinal mellan AIK – IFK Norrköping. Teamet går in med högt självförtroende inför matchen men med desto mer slutkörda ben från första matchen där det hårda underlaget och den dåliga luften inne på arenan tog ordentligt på krafterna. Vilket innebar att I denna match handlade det om att vara smart så att man orkade springa i resterande 80 min. Återigen tack vare den goda teamkänslan lyckas vi och framförallt Stefan som nu agerar HD stapla sig igenom en kampfylld match och bibehålla fanan högt uppe med hjälp av ett stort engagemang inom teamet, en riktig grym teaminsats! Med facit i hand blev det otroligt jobbigt att ha två så tempofyllda matcher direkt efter varandra, med tanke på det hårda underlaget, så med hjälp av arrangörer lyckas vi pussla om fredagens matcher så att vi istället får en lite längre vila mellan matcherna. Vi avrundar första dagen med gott snack och häng på hotellet samt lite gott käk på KFC innan en tidig läggdags.

 

Dag 2 – final!

Dag två börjar redan 06.30 med en gemensam frukost innan vi beger oss av mot arenan för match om tredjeplats U16 AIK – Kalmar. En mycket lugn match som länge såg ut att gå till AIK:s favör men som slutade hela 1- 5 till Kalmar. En match som aldrig riktigt satte domarteamet på prov med besvikna spelare från gårdagen kombinerat med ett härligt samarbete och engagemang inom teamet som gjorde att matchen flöt på bra. Återigen så är det teamandan och engagemanget i teamet som gör att vi hela tiden är fokuserade och håller huvudet högt och som gör att vi tar hem matchen!

 

Efter två timmars vila var det dags igen denna gången en lite mer spännande match, final U16 Häcken – Brommapojkarna. En match där det syntes väl att scouter och agenter hade gott om talanger att välja emellan. Två vinstsugna lag som bjöd upp till mycket kamp som tyvärr resulterade i att fotbollsshowen uteblev och istället resulterade i att domarteamet var tvungna att agera med Stefan i spetsen, en typisk final match helt enkelt. Häcken kontrar in 1-0 i min 60 vilket ändrade matchbilden och gjorde så att teamet fick profilera sig ett antal gånger. Brommapojkarna kommer aldrig riktigt nära och matchen slutar 1-0. Teamet går in med slutkörda ben i omklädningsrummet efter 4 matcher på två hårda dagar med både ett leende på läpparna samt med Smålands och JFDK fanan i topp.

 

En grym upplevelse på två dagar som vart lärorikt inför framtiden som vi fått möjligheten att delta och utvecklas på, något som vi givetvis tackar för. Vi avrundade dagen med några goda Göteborgsköörvar innan det var dags för avfärd hem till Jönköping.

 

Hoppas ni fått en bild av våra fantastiska dagar i Göteborg / Simon Butros och Axel Håkansson

Vi tackar Simon och Axel för reportaget och önskar dem lycka till under säsongen!

Skriv ett inlägg

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>