La Manga, dag 3

Utsikt från rummet

Utsikt från rummet

Domaren Joao Pedro passade på att visa utsikten från hans hotellrum, där matchgenomgången genomfördes i god tid innan avspark. En dator med ett antal klipp var det som visades, allt för att få hela teamet att lyckas! Hela matchgenomgången avslutade han med orden ” Dreaming is believing” – ett bra uttryck! 

Domarteamet redo för match

Domarteamet redo för match

Teamet för dagens U17-landskamp mellan Danmark – Norge, Domare Joao Pedro, Portugal / AD 1 Arkadius, Polen / AD 2 Julian, Sverige / 4:e Anders, Norge. Teamet genomförde matchen på ett förväntat och lyckat sätt, allt enligt planerna inför matchen med matchgenomgången som jag sedan tidigare nämnde! Man kan summera det hela med att en ordentlig genomgång, tillsammans med engagerade kollegor och en härlig teamkänsla, skapar goda förutsättningar för att lyckas.

Matsalen där samtliga måltider intas...

Matsalen där samtliga måltider intas…

Efter dagens insats förtjänade samtliga en härlig middag, för att ladda batterierna med ny energi inför morgondagens nya utmaningar (allt enlig kostcirkeln så klart). Här ovan är för övrigt en bild över den matsal där samtliga turneringens deltagare serveras högklassiga måltider (frukost/lunch/middag).

Bild4

Solnedgång över La Manga Club Resort

Solen är påv äg ner och ännu en dag här på La Manga Club Resort går snart till ända. Ännu en dag fylld med många intryck och lärdomar att ta med inför framtiden! Vi är nu halvvägs in i turneringen, så det gäller att fortsätta arbeta hårt så blir det ett lika trevligt avslut som vi haft hittills!

Morgondagen match är U19 Norge – Tjeckien med start kl 16:00 där jag blivit tilldelad uppdraget som assisterande domare 2. Lika så det en match som kommer sändas på https://www.lamangatv.com

Avslutar dagens rapport med att bjuda på en härlig historia från läktaren idag. Jag stod och såg U17 Sverige spela mot Polen, vid mig stod en äldre herre som pratade engelska med några kollegor till honom. Plötsligt vänder han sig om till mig och frågar om jag var skadad (eftersom jag då var klädd i samma overall som en del instruktörer i Sverige brukar bära på förbundsdomarskurserna, mörkblå med gula ränder). Jag blev lite fundersam och frågade honom vad han menade med skadad, och då undrade han varför jag inte var nere på plan och spelade. Efter att jag förklarat vad jag gjorde där berättade han att han själv var en talangscout från en av toppklubbarna i Europa, och vi båda stod där med ett gott skratt! Kanske ska återuppta fotbollen…

Från La Manga Club Resort säger jag bara avslutningsvis, jag önskar alla kollegor en trevlig helg där hemma i Sverige så hörs vi imorgon!

 

Föregående sida, La Manga dag 2 Nästa sida, La Manga dag 4